De Dessert Meesters

Corporate film

Bij De Dessert Meesters in Oldenzaal worden met veel liefde en passie de lekkerste desserts voor de retail gemaakt. Op basis van authentieke recepturen, ontwikkelen we op ambachtelijke wijze de lekkerste desserts. De allerbeste kwaliteit ingrediënten zorgen voor unieke smaakcombinaties. Zowel onder private label als fancy label worden de producten verkocht in 26 landen in Europa.

Ons is gevraagd een corporate film te maken waarin het productieproces van ijs wordt zichtbaar wordt gemaakt. De passie die in elke stap van dit proces een rol speelt moest hierin duidelijk naar voren komen. Van het bedenken van nieuwe ijssmaken, tot de uiteindelijke productie; elke stap komt aan bod. Dit alles op een hippe en vlotte manier, passend bij het bedrijf.

YEAR
  • 2021
CLIENT
  • De Dessert Meesters
CREW
Art Direction – Wesley Palma / Melvin Palma
Regie – Wesley Palma
Grafisch ontwerp – Melvin Palma
Animatie – Melvin Palma
Muziek & sound design – Maurits Handlogten

De Dessert Meesters. Een familiebedrijf dat in 1925 is opgericht door familie Van der Poel en producten levert in 26 landen door heel Europa. Het bedrijf richt zich op kwaliteit, innovatie en het perfectioneren van hun producten. Aan ons de uitdaging om dit te visualiseren. De kijker wordt meegenomen in het gehele proces, waarbij verschillende stijlen in beeld en geluid elkaar afwisselen.

De productie bestaat onder meer uit beelden met een authentieke uitstraling die afgewisseld worden met eigentijdse beelden, gecombineerd met verschillende cameratechnieken en ondersteunende animaties. Dit geheel zorgt voor een fris en vlot gevoel, en behoudt dankzij de authentieke elementen het beoogde gevoel van kwaliteit.

Verhaal omzetten in beeld

Een kijkje in de keuken

Doordat het volledige productieproces gevisualiseerd is, krijgt de kijker als het ware een kijkje in de keuken. In de film is de passie van elke persoon, in elke fase van het proces zichtbaar. De film eindigt met de voltooiing van het proces, waarin het product gereed is voor verscheping naar retailers in heel Europa.

Klassiek & eigentijds

Combinatie van muzikale concepten

De op maat geproduceerde muziek volgt de verhaallijn van de film, zowel in opbouw als in stijl. De beelden met authentieke uitstraling zijn voorzien van muziek die is gemaakt met klassieke instrumentatie, passend bij de emotie van het verhaal. Deze beelden worden in vlot tempo afgewisseld met beelden met een eigentijdse uitstraling, waarbij de muziek ook een duidelijke omslag maakt naar een eigentijdse stijl. Dankzij deze werkwijze ontstond een herkenbaar en dynamisch geheel waarin twee muzikale concepten worden gecombineerd.

Want to see more MADness?